Polgárőrség

2016.11.03.-án alakult meg a Kadafalvi Polgárőr Egyesület, akkor 12 fővel. Időközben természetesen a fluktuáció a létszámot megváltoztatta, időnként, hol nőtt, hol pedig csökkent. A mai állapot szerint 38-an vagyunk, ebből 34 aktív.

A cél az volt, hogy az akkori 14 sz. Választókörzet működési területén egy olyan szervezet is létrejöjjön, melynek tagjai szinte napi kapcsolatban vannak az itteni lakossággal. Fontos ez azért is, mert a lakosság nagy része nem a városban, hanem a sokkal mostohább külterületen él. Így fokozott figyelemmel felügyeljük a kint élőket, ahol busz sem jár és néha még az út sem járható.

A lakosság bizalmát és biztonságérzetét növeljük a folyamatos jelenléttel. Külön figyelmet érdemel a Rendőrséggel és a Városrendészettel való közös járőrözések lehetősége. Az akciók általában sikeresek, ami annak is betudható, hogy 2023. évtől 5 polgárőr egyesülettel közösen szervezzük az akciókat, így 30÷40 polgárőr plusz a rendőrség és a városrendészet munkatársai együttesen hajtják végre a feladatokat. Fentiek szépen hangzanak, de tudni kell, hogy mindez nem történik az év minden napján, tekintve, hogy a polgárőrök zöme munkába járó ember és csak a maradék szabad idejében tudja vállalni a fenti feladatokat.

A háttérben folyó munka, mely nem látható, holott ez biztosítja a folyamatos kommunikációt, a felszerelést, a gyűléseket és mindazt, ami nélkül a működés igencsak akadozna. Ha valaki többet is szeretne megismerni a polgárőri tevékenységből, vagy épp szeretne belépni sorainkba, az ismert elérhetőségeinken keressen bennünket.

Kovács László, titkár