Ünnepélyesen átadták a megújult kadafalvi óvodát

Szeptembertől újabb harminc gyermeket tud fogadni a Kadafalvi Óvoda. A megújult és kibővített épületet  március 21-én adta át ünnepélyes keretek között Dr. Zombor Gábor, polgármester, és Mák Kornél, alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. Az óvoda 126 millió forintos beruházás keretében újulhatott meg, pályázati forrásból. Régi gondja oldódik meg ezzel a városrésznek, hiszen így már az összes kadafalvi gyermek helyben járhat óvodába.

DSCN8941

 

A régi-új intézmény egyéni fejlesztő szobával, tornaszobával és orvosi szobával is gazdagodott a két tágas csoportszoba mellett. Az ünnepi átadáson az intézmény Csupafül csoportjának gyermekei köszönték meg verssel, énekkel azt a tágas, minden igénynek megfelelő új épületszárnyat, amelyben valóban megtalálhatják második otthonukat nap mint nap.

A gyerekek műsorát követően Dr. Zombor Gábor, polgármester köszöntőjében elmondta, a cél az, hogy minden óvoda így nézzen ki. Ezen az úton haladva hozta létre a város a Vörösmarty Iskola épületében a Szivárvány óvodát és idén elkezdődhet a Hosszú utcai óvoda felújítása is.

Mák Kornél köszönetét fejezet ki mindazoknak, akiknek a munkája benne van a felújított óvodában. Az alpolgármester, aki egyben a körzet önkormányzati képviselője, azt is hozzátette, hogy a kadafalvi óvoda megújításában a részönkormányzat is szerepet vállalt, hiszen 500.000 forintot adott keretéből az intézménynek. Kőváriné Kis Katalin, intézményvezető hangsúlyozta, régi gond oldódik meg a felújítással és bővítéssel, mivel minden évben több kisgyermek jelentkezett ebbe az intézménybe, mint amennyit el tudtak helyezni.A beruházás a Dél- Alföldi Operatív Program keretében 126 millió forintból jöhetett létre. Ennek keretében a 152 négyzetméteres régi épületrész megújult és egy 260 négyzetméter alapterületű új épületszárnnyal bővült. A modern óvodához új játszóudvart és rendezett környezetet is kaptak a gyerekek.