Polgárőrök fogtak kerékpártolvajt

Négy polgárőr üldözte több mint félórán át azt a bicikli tolvajt, aki a legnagyobb kadafalvi bolt elől tulajdonított el egy kerékpárt. A polgárőröket a bolt tulajdonosa értesítette. A tolvajt egy ballószögi erdős részen sikerült elfogni.

A kadafalvi bolt tulajdonosa ma délelőtt kapott rajta egy ismeretlen személyt, hogy éppen egy kerékpárt tulajdonít el. Ő értesítette a polgárőröket, és így összesen öten vették üldözőbe a gyanúsítottat. Közben már a rendőrséget is értesítették, így közösen körbe tudták keríteni azt az erdős részt, ahová bemenekült a gyanúsított. A terület átkutatása után a polgárőrök egy családi ház hátsó kertjében fogták el az elkövetőt.

Kadafalván egyébként összesen tizenhatan vállalták, hogy rendszeresen autóba ülnek és jelenlétükkel érzékeltetik, jobb, ha elkerülik a bűnelkövetők a városrészt. Az idei évtől már Szarkás, Úrihegy és Felsőcsalános területén is járőröznek. Sikerek általában abban állnak, hogy megelőzik a bajt, így sikereik nem látványosak, ám a biciklis üldözéssel gyors és hatásos segítséget nyújtottak a kerékpár tulajdonosának és a rendőrségnek is.