Polgárőr lett Mák Kornél, alpolgármester, önkormányzati képviselő

Kecskemét 14. számú választókörzetének önkormányzati képviselője azért vette fel a polgárőr mellényt, mert meggyőződése szerint így még hatékonyabban tud segíteni az itt élőknek. Az alpolgármestert augusztus 14-én vette fel tagjai közé a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület.

DSCN9527-kicsi

Tagjai közé fogadta Mák Kornél, alpolgármestert a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület. A 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője Kadafalva, Szarkás, Úrihegy és Felsőcsalános területén fog tevékenykedni tizenhat másik polgárőrrel együtt.  Novák Zoltán, a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület elnöke szerint a munka szépsége, hogy segíteni lehet az embereknek, sokszor mégis hálátlan ez a feladat.

„Soha nem tudjuk meg, hogy mennyi haszna van a tevékenységünknek, mégis meggyőződésem, hogy a polgárőrök munkája sok ember életét mentheti meg, menti meg” – nyilatkozta Novák Zoltán, elnök.

Kadafalva, Szarkás, Úrihegy és Felsőcsalános területén a betörések megelőzése az elsődleges cél, de a rendőrök munkáját másként is tudják segíteni a polgárőrök.

„A közelmúltban kért segítséget a rendőrség egy eltűnt férfi felkutatásában, és őt sikerült is megtalálni” – mondta el Novák Zoltán, elnök.

A 14. számú választókörzet részönkormányzata évről-évre támogatja a polgárőrséget, így például az autó megvásárlásával és szervízelésével. A városrészi önkormányzat tagjai közül többen is polgárőrök, augusztus közepétől a részönkormányzat elnöke, Mák Kornél is a tagok sorába tartozik.

Az a megtiszteltetés ért, hogy felvett tagjai sorába a polgárőrség. Azt gondolom, hogy ilyen formán a helyszíneket járva még hatékonyabban lehet segíteni, illetve a környéket megismerni, a problémákat megtapasztalni, így a polgárőrségbe való csatlakozásomat precedens értékűnek tartom – mondta el Mák Kornél, alpolgármester, önkormányzati képviselő.

A körzet önkormányzati képviselője így azt reméli, hogy a családi házak és a tanyás részek biztonságát még hatékonyabban tudják biztosítani.