Ismét sikere volt a falunapnak

Lovak helyett a lóerő került a középpontba az ötödik kadafalvi szüreti- és falunapon. Az immár hagyományos rendezvény újdonsága ugyanis idén a veterán autók és motorok kiállítása volt. Emellett közel harminc csapat főzött, és egész nap színpadi műsor szórakoztatta a közönséget.

Több mint harminc motor, autó és még egy harckocsi is kivonult a kadafalvi szüreti- és falu napra. A rendezvény újdonsága volt ugyanis idén az old timer járművek kiállítása.

A lóerőt nemcsak az autók, hanem a lovak is megtestesítették, ugyanis egész nap lovagolhattak a gyerekek és lovaskocsin is körbe lehetett járni Kadafalvát.  A színpadi műsorok is évről évre színesebbek, a nótától a könnyűzenéig minden műfajban érkeztek fellépők, hogy mindenki jól szórakozhasson.

„A 14-es választási körzetnek ez a szüreti napja, ami nem csak Kadafalva, hanem Alsó- és  Felsőcsalános, Úrihegy, Miklóstelep és  Szarkás.  Ez már az ötödik alkalom, és lépcsőzetesen mindig növekedett ez a rendezvény” – nyilatkozta Mák Kornél, a 14-es számú választókerület önkormányzati képviselője.

A falunap keretében megrendezett főzőversenyre közel 30 csapat nevezett az idén, köztük családok, baráti közösségek, sőt utcai közösségek i. A kadafalvi Vadkörte utca lakói marha- és őzpörköltet főztek. A csapat az ünnephez méltó díszlettel is készült, terményekkel, régi eszközökkel készítettek dekorációt, így hoztak ide szőlőprést, köpülőt, mángorlófát és még mozsarat is.

A rendezvényre érkeztek vendégek Debrecenből is, sőt Kadafalva két testvértelepülése, Mohora és Bikfalva is képviseltette magát. 

A rendezvényről további fotók találhatók a Galéria menüpontban.

Videós összefoglaló a következő linken: http://kecskemetitv.hu/s_!news/i__2/i__106679