Egy szegény család boldog napja - ismét adományt vitt Mák Kornél

Két felsőcsalánosi és két szarkási család számára vittek adományokat október 9-én, csütörtökön a 14. számú választókerület részönkormányzatának tagjai valamint Mák Kornél, alpolgármester. Az adományozók ez alkalommal ruhaneművel, takarókkal, edényekkel és élelmiszerrel segítették a rászorulókat.

Kóté Lászlóné Bökönyi Erika számára nem volt nehéz a nagy csomag, hiszen a gyermekeit egyedül nevelő háromgyerekes anyuka mindig boldog, ha kislányai és kisfia kap valamit. A nehézsorsú édesanya augusztus óta él ezen a tanyán, úgy, hogy Radics Gyuláné befogadta.

Taliándörögdről jöttünk a családok átmenet otthonából, mert sorozatosan vert az apuka, most ő bent van. A gyerekek szerintem mindennek örülnek – nyilatkozta könnyekkel a szemében Kóté Lászlóné Bökönyi Erika.

A terepjáró egy egész csomagtartónyi adománnyal érkezett. Ruhaneműt, takarót, cipőt és élelmiszert vittek ma összesen négy helyre, elsőként a Kóté gyerekek és édesanyjuk számára. A másodikos Amanda rögtön szemügyre is vette a ruhaneműt. A 14. számú választókerület tagjai nem csak akció szerűen, hanem folyamatosan segítik a rászorulókat.

 „Az elmúlt időszakban is próbáltunk segíteni, ahogy tudtunk. Volt, ahová kályhát vittünk, volt ahová élelmiszert, hol mire volt szükség. Sokan keresnek meg állás- és lakásigénnyel is, ezek megszerzése a lehetőségektől függően van, akinek sikerül, van, akinek nem”- nyilatkozta Mák Kornél, alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője.

Az egyedülálló édesanya is munkát keres jelenleg, pénztárosi végzettséggel, emellett pedig megfelelő lakhatást szeretne biztosítani a gyerekeknek, a többit úgy gondolja, meg tudja adni nekik.

 „Így iskola időben meg tudom oldani az étkezésüket, szünetben nehézkesebb, de úgy vagyok vele, hogy inkább ők egyenek, mint én” – mondta Kóté Lászlóné.

Lacika, a legkisebbik gyermek szereti a hasát, így az adományok közül is rögtön a befőttre esett a választása. Az adományozók – akik között ott van az Egyetértés utcai óvoda, a Granada Hotel és több magánszemély is– ennek a kisgyereknek már biztosan örömet okoztak.